IT Вакансії

Топ-20 питань на співбесіді для Trainee Junior FrontEnd Developer

Перш ніж почати вивчення веб-розробки, потрібно розуміти, що верстальник і фронт-енд розробник – це не одне і саме, але ці поняття часто плутають самі роботодавці. Верстальник конвертує графічний макет дизайну в HTML + CSS розмітку, може додати прості плагіни і анімацію. Front-End розробник ж перетворює це в більш складний і динамічний інтерфейс. Проблема в тому, що розуміння того, що ж повинен знати junior frontend насправді дуже розпливчасте як у так званих експертів з ютуба, так і у самих роботодавців. Позиція Front-End розробника виглядає привабливо не тільки через розмір заробітної плати, а й через великий попит на цю посаду серед роботодавців. Верстальники та фронтенд девелопери вже довгий час входять в топи найбільш затребуваних спеціальностей в IT сфері.

У розумно побудованій компанії у вас буде наставник, який допоможе розібратися в складних питаннях, але в середовищі програмування питати одне і те ж кілька разів вважається ледь чи не моветоном. Фактично, це все, що повинен знати junior frontend розробник на початковому етапі. Важливо також не просто ознайомитися з інформацією, а відразу ж застосовувати всі знання на практиці.

Співбесіда: критерії відбору

Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять. Компанії завжди готові виділити бюджет чи придбати такі оригінальні проекти, адже вони виділяються серед інших проектів конкурентів та приваблюють більше клієнтів. Якщо витратити деякий час та розібратись як працюють інструменти розробника, то можна значно підвищити свою продуктивність. Junior DevOps має знати AWS/Azure/GCP, Linux, інструменти CI/CD. А також DB , NoSQL DB – і знати трохи більше, ніж просто як їх встановити.

Що має знати Junior FrontEnd

Можна також переглянути схожі кейси, фреймворки, особливості взаємодії з ними та роботи з перформансом. На деяких технічних співбесідах був блок live-coding. Видали дані людей і попросили зверстати адаптивну сторінку, використовуючи ці картки. Або ж — просили зобразити картки готелів і налаштувати фільтрацію пошуку. Мета такого завдання — побачити, як розробник мислить, підходить до задачі чи використовує оптимальні рішення при роботі з кодом. Дуже крута риса Front-End у тому, що ти швидко бачиш результат своєї роботи.

JS Childhood або Що повинен знати Junior або JavaScript розробник

Діяльність frontend розробника не обмежується розробкою структури та дизайну сторінок. Більшість веб-ресурсів – повноцінні програми, які https://wizardsdev.com/news/it-yak-sposib-zhitty-krashe-dly-frontenda/ потребують впровадження програмного коду. Стати Front-End розробником не так важко, як здається на перший погляд, тим паче зараз.

  • Наприклад, GeekHub, а також використовувати можливості, які надають самі ІТ компанії – хакатони, лекції, майстер-класи.
  • Для початку роботи на позиції Junior Java Developer кандидат повинен добре знати теорію ООП, основні патерни проєктування та вміти застосовувати ці знання на практиці.
  • Оптимізм – лише ці риси допоможуть досягнути успіху.
  • Під час роботи на React, вірогідно, ви не стикатиметеся з прототипним наслідуванням.
  • Отримати завдання та одразу почати писати код неправильно й марно.

Також, JQuery містить багату колекцію готових елементів інтерфейсу, що спрощує створення та настроювання галерей, модальних вікон, форм. Обов’язково вивчається блокова модель та позиціонування. Потрібно розібратися з каскадуванням стилів, адаптивною версткою, псевдоелементами.

Які інструменти та основні технології вивчати Junior Front-End Developer’у?

Для Junior PHP Engineer варто знати Laravel Framework, частково Front-end – JavaScript (jQuery, Vue.js), а також ООП та шаблони проєктування. Важливими є розуміння CI/CD та Database і досвід роботи з Git та GitFlow. На цьому етапі людина здатна сама розібратися в завданні, визначити ризики, зробити оцінку, все спланувати й завершити завдання в межах своєї компетенції без особливих проблем. Звичайно, ніхто не каже, що він має закритися від інших — комунікація повинна бути, але від такого спеціаліста очікують самостійності. Якщо людина має інженерну освіту (будь-яку), або просто швидше розбирається в усьому новому, то їй буде трохи простіше.

Що має знати Junior FrontEnd

Потрібно банально вчитися спілкуватися з колегами однією мовою, вчитися висловлювати м’яко критику.

Фронтенд-розробник: плюси і мінуси професії

Плюсом буде знайомство з такими інструментами, як jQuery, Node.js, Bootstrap, Gulp, Grunt, Webpack, Cordova, а також знання англійської мови на рівні Intermediate і вищому. Взаємодія з іншими членами команди зазвичай є частиною повсякденної роботи розробників. Навіть будучи фрілансером, доведеться спілкуватися з клієнтами та працювати разом з ними над проектом. Цікавий поїнт про «метч» на технічній, якщо дійсно проводять ті, з ким будеш працювати над одним проєктом.

Що має знати Junior FrontEnd

Варто прочитати опис вакансії і обов’язки та розписати, чому ви можете бути найкращим кандидатом на цю роль і хочете працювати саме в цій компанії. У компанії вважають, що за структурою необхідно ділити резюме на блоки, деталізувати досвід роботи (компанія, позиція, період роботи, обов’язки та досягнення). Крім цього, “дизайнерські” резюме з великою кількістю візуалу (картинки, фото тощо) лише відволікають від суті. Краще надавати класичні резюме зі структурованою інформацією на 1-2 сторінки. Автоматизатору необхідно вміти запускати наявні тести та аналізувати результати, якщо тест падає, завести баг-репорт і донести команді проблему.

Back to list
Older https://kingdom-con.com/Пhttps://kingdom-con.com/рhttps://kingdom-con.com/иhttps://kingdom-con.com/лhttps://kingdom-con.com/оhttps://kingdom-con.com/жhttps://kingdom-con.com/еhttps://kingdom-con.com/нhttps://kingdom-con.com/иhttps://kingdom-con.com/еhttps://kingdom-con.com/ https://kingdom-con.com/Mhttps://kingdom-con.com/ohttps://kingdom-con.com/shttps://kingdom-con.com/thttps://kingdom-con.com/bhttps://kingdom-con.com/ehttps://kingdom-con.com/thttps://kingdom-con.com/ https://kingdom-con.com/Uhttps://kingdom-con.com/Zhttps://kingdom-con.com/ https://kingdom-con.com/сhttps://kingdom-con.com/кhttps://kingdom-con.com/аhttps://kingdom-con.com/чhttps://kingdom-con.com/аhttps://kingdom-con.com/тhttps://kingdom-con.com/ьhttps://kingdom-con.com/ https://kingdom-con.com/нhttps://kingdom-con.com/аhttps://kingdom-con.com/ https://kingdom-con.com/Аhttps://kingdom-con.com/нhttps://kingdom-con.com/дhttps://kingdom-con.com/рhttps://kingdom-con.com/оhttps://kingdom-con.com/иhttps://kingdom-con.com/дhttps://kingdom-con.com/ https://kingdom-con.com/Ahttps://kingdom-con.com/Phttps://kingdom-con.com/Khttps://kingdom-con.com/,https://kingdom-con.com/ https://kingdom-con.com/Аhttps://kingdom-con.com/йhttps://kingdom-con.com/фhttps://kingdom-con.com/оhttps://kingdom-con.com/нhttps://kingdom-con.com/ https://kingdom-con.com/Ihttps://kingdom-con.com/Ohttps://kingdom-con.com/Shttps://kingdom-con.com/ https://kingdom-con.com/Mhttps://kingdom-con.com/yhttps://kingdom-con.com/ https://kingdom-con.com/Bhttps://kingdom-con.com/lhttps://kingdom-con.com/ohttps://kingdom-con.com/ghttps://kingdom-con.com

Leave a Reply